Proces verbal din 02.02.2018

PROCESUL VERBAL AL ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 02.02.2018 A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAŞI
Nr. 12664/06.02.2018

ANUNȚ

Aducem la cunoștința publicului

PROCESUL VERBAL

AL ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 02.02.2018

A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IAȘI

MUNICIPIUL IASI

CONSILIUL LOCAL

PROCES - VERBAL

încheiat astăzi, 02 februarie 2018 in cadrul ședinței extraordinare a

Consiliului Local al Municipiului Iași

Sunt prezenți următorii consilieri:

1.    AUR MARIUS - CATALIN

2.    BOISTEANU PAUL CORNELIU

3.    BOSTAN CIPRIAN MANUEL

4.    BOTEZ RADU

5.    CIOBOTARU FLORENTIN TRAIA

6.    CRUCIANU TEODOR BOGDAN

7.    DORNEAN TUDOR

8.    GABURICI VIOLETA ADRIANA

9.    GHIZDOVAT VLAD

10.    HARABAGIU GABRIEL VASILE

11.    IGNAT ETIENNE

12.    ISTRATE DUMITRU MARCEL

13.    JUGRIN LUCIAN

14.    NEDELCU VLAD NICOLAE

15.    PINTILEI MIHAIL

16.    SANDU VASILE

17.    SCRIPCARU CALIN

18.    VINTILA IORDAN

Participa la sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Iași: domnul Harabagiu Vasile Gabriel - viceprimarul Municipiului Iași, domnul Botez Radu Gabriel - viceprimarul Municipiului Iași, doamna Denisa Liliana Ionascu - secretarul Municipiului Iași, directorii si șefii de serviciu din cadrul Primăriei Municipiului Iași, presa locala si alți invitați.

Lucrările ședinței încep la orele 10,00, sunt conduse de domnul Ciobotaru Florentin Traian si sunt înregistrate audio si video.

Sedinta a fost convocata de Primarul Municipiului Iași, prin Dispoziția nr. 111 din data de 22 ianuarie 2018, având următoarele proiecte înscrise pe ordinea de zi:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea modificării Hotărârii de Consiliu Local al Municipiului Iași nr. 172 din 22.05.2017 în vederea implementării proiectului “Eficientizare Energetică Spital Clinic de Recuperare Iași”, a cheltuielilor legate de proiect și de aprobare a acordului de parteneriat între Municipiul Iași și Spitalul Clinic de Recuperare Iași, modificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 247 din 23.06.2017, completată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 352 din 08.09.2017, mosificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 523 din 07.12.2017 și modificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 2 din 25.01.2018.

Se intoneaza imnul de stat al Romaniei.

Doamna Ionascu Denisa Liliana - Secretar Municipiul Iasi

Buna dimineata. Va multumim ca ati dat curs invitatiei Primarului Municipiului Iasi de a participa la sedinta extraordinara de astazi. Convocarea s-a facut prin Dispozitia Primarului Municipiului Iași nr. 772 din data de 01 februarie 2018. Sedinta se desfășoară legal. Absentează motivat următorii consilieri locali: doamna Aldea Catalina, domnul Boca Adrian Florin, domnul Boz Petru Eduard, domnul Cotofan Ioan Alexandru, domnul Piftor Daniel, domnul Postolache Andrei, domnul Surdu Gabriel Mihai, doamna Tăutu Iuliana Daniela, domnul Timofciuc Razvan. Domnule presedinte, aveți cuvântul.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin — președinte de sedinta

Mulțumesc frumos. Sărut mana doamna secretar. Buna dimineața domnilor viceprimari. Buna dimineața doamnelor si domnilor. Si eu vreau sa va mulțumesc pentru ca ați înțeles importanta acestei întâlniri si mai cu seama alături de aceasta zi in care noi o sa luam o decizie pentru comunitate, astăzi serbam si Întâmpinarea Domnului si este un dublu motiv sa va mulțumesc. Așadar supun atenției dumneavoastră singurul proiect aflat pe ordinea de zi.

Cine este pentru ordinea de zi ? Va mulțumesc.

Împotriviri?

Abțineri?

Ordinea de zi a fost votata in unanimitate.

Fiind o sedinta extraordinara astăzi nu exista interpelări. motiv pentru care, cu permisiunea dumneavoastră, o sa dau citirii proiectului de hotărâre.

Proiect nr. 1

Proiect de hotarare privind aprobarea modificării Hotărârii de Consiliu Local al Municipiului Iași nr. 172 din 22.05.2017 în vederea implementării proiectului “Eficientizare Energetică Spital Clinic de Recuperare Iași”, a cheltuielilor legate de proiect și de aprobare a acordului de parteneriat între Municipiul Iași și Spitalul Clinic de Recuperare Iași, modificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 247 din 23.06.2017, completată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 352 din 08.09.2017, mosificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 523 din 07.12.2017 și modificată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 2 din 25.01.2018.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin — presedinte de sedinta

Daca sunt discuții, va rog? Nu sunt. Îmi cer scuze. Va rog, domnule Bostan.

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Voiam doar sa constat ca asta cu Spitalul de Recuperare, merge greu proiectul asta. Am discutat întâi reglarea de 20 de bani, acum discutam o reglare de 20KW. Daca mai facem o sedinta extraordinara, sa vedem daca sunt vreo câteva ore de întârziere la recepție, poate. Noi venim nu e o problema acuma ca pana la urma asta e datoria noastră.

Domnul consilier local Boisteanu Paul Corneliu

Înseamnă ca 20 KW sunt 20 de bani?

Domnul consilier local Bostan Manuel Ciprian

Nu. Mă refer ca motivele pentru care suntem aici, adică la toate corecțiile astea poate ar trebui un pic gândite mai din timp si făcute mai curat ca sa le discutam toate odată. Sunt 10 modificări, le facem într-o singura sedinta. Mulțumesc.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin — presedinte de sedinta

Dincolo de simtul umorului de care dati dovada, noi apreciem ca sunteti foarte atent la nuante. Domnul viceprimar Radu Botez, inteleg ca doriti sa completati. Multumesc.

Domnul viceprimar Botez Radu

Incercam sa fim de acord cu aceste elemente care sunt aduse cap la cap de catre proiectant si de cei care aproba lucrul asta, Agentia Nord-Est. Deci discutiile sunt mai ales intre dansii. Ati vazut data trecuta a fost o zecimala, acum probabil sunt doua zecimale, dar, na, daca astea sunt cerintele.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin — președinte de sedinta

Multumesc. Domnul Istrate si dupa aceea domnul Ignat. In regula? Si a treia persoana, domnul Pintilei. Va multumesc.

Domnul consilier local Istrate Dumitru Marcel

Va multumesc foarte mult. Buna dimineata. Sarut mana. Am o rugaminte sa scriem corect unitatea de masura. Deci KW/h sau KW/h/an, unde este cazul, cu W. Pleaca din Consiliul Local al Municipiului Iasi, nu ne putem permite sa. Nu are nicio vina, dupa parerea mea, cel care a redactat proiectul, ci proiectantul. Imi pare rau sa spun, daca o firma de aceasta dimensiune nu scrie corect unitatile de masura, avem o problema. Bine. Multumesc.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin — presedinte de sedinta

Eu va multumesc. Va rog domnule consilier Ignat Etienne.

Domnul consilier local Ignat Etienne

Iar ma sabotati, domnule presedinte. Buna dimineata. Eu am inteles toate corecturile care au avut loc. Eu va doresc succes si hai sa ne vedem cu proiectul asta implementat.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin — presedinte de sedinta

Multumim frumos. Domnul consilier Pintilei, va rog.

Domnul consilier local Pintilei Mihai

Pentru ca sedintele de consiliu incep cu asculatarea imnului national, vreau sa va spun ca sunt doar doua pozitii. Pozitia care seamana cu cea a unui militar de drept sau cu mana la inima. Cand tii mainile impreunate, participi la o slujba religioasa. Deci imnul se asculta in cele doua pozitii. Pe viitor.

Domnul consilier local Ciobotaru Traian Florentin — presedinte de sedinta

Multumesc tare mult. Ma bucura ca toata lumea este atenta la detalii, motiv pentru care supunem votului acest proiect de hotarare.

Asadar cine este pentru? Va multumesc.

Cine este impotriva? Nu sunt voturi impotriva.

Abtineri? Nu sunt.

Asadar proiectul de hotarare a trecut cu unanimitatea voturilor celor prezenti. Motiv pentru care, va multumesc inca o data. Va doresc sa aveti parte de o zi frumoasa, o zi deosebita si sa ne vedem sanatosi la urmatoarea sedinta. Numai bine.

PRESEDINTE DE SEDINTA, Consilier Local

CIOBOTARU TRAIAN FLORENTIN


SECRETAR MUNCIPIUL IASI, DENISA LILIANA IONASCU

CIC PO 03/F3